Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen legyen burkolat a kertemben? Ez a kérdés az első ami felmerül az emberben, ha már elszánta magát a csinosításra.

KépAlapvetően a beton térkövek és a természetes eredetű burkoló anyagok között van az első fontos döntés. Miután ezt eldöntöttük és körbenézelődtünk a neten ki tudjuk választani a formát és a színvilágot. A betontermékek, teherbírása nagyobb, de a természetességet nem tudja visszaadni.

 

 

 

 

KépAmennyiben természetes burkolat mellett tesszük le a voksunkat, érdemes utánanézni a neten kőkereskedéseknek. Választását első sorban a felhasználás jellege határozza meg. Emberi használat (pl.:terasz, kerti tipegő, járda stb..) , vagy csak díszítés (házszeglet, lábazat, beltéri díszítés), esetleg autóval történő közlekedés a cél. Ez már behatárolja a vastagságot, mely szűkíti vagy éppen tágítja a felhasználható kövek fajtájának számát ( ugyan is nem minden méretben lehet minden követ kapni ). Amennyiben ezt eldöntöttük és kiválasztottuk a követ és színt, választanunk kell hozzá fugázó anyagot, mely lehet apró vagy durva szemcsés ill teljesen sima.

 

 

 

 

KépKép Ebből is lehet különböző színek közül válogatni, de mindebben segítségére tud lenni a kereskedés, és természetesen mi is amennyiben ránk bízza a bevásárlást is. Alapvetően, hogy megkönnyítsük a kalkulációját a következő segédletet tudjuk adni. A burkolat alá beton kell ez nm-ként kb. 1000Ft-ból jön ki 10 cm vastagsággal számolva. A kövek vastagságától, fajtájától és színétől valamint a beszerzés helyétől nagy mértékben függ. Elmondható, hogy 2000 és 15000Ft között nagyjából be lehet vásárolni nm-ként. A lerakáshoz szükségünk van ragasztóra. Ez megint függ attól, hogy kül vagy beltéren akarjuk a burkolatot elhelyezni. Beltérben normál ragasztót alkalmazhatunk mely 700-1200Ft/zsák(25kg) között mozog kültérre flexibilis ragasztó kell ami 1800-2500Ft/zsák(25kg). Nm-ként számolhatunk 5kg-mal. A fugázó anyag zsákonként 1500-4000Ft. Egy zsák kb 10-18nm-re elég. Ebből ki tudja számolni mennyibe fog kerülni önnek a tervezett burkolat. Ehhez jön még egy kevés munkadíj ami nagyban változik a tereptől és az Ön igényeitől. Remélem tudtunk segíteni a tervezésben!

 

Ingyenes árajánlat kérés itt.

 

A mappában található képek előnézete Járda és lépcső burkolás